Wszyscy dokładnie wiedzą, jakie bogate witaminy ukryte są w owocach, dlatego też zerówkowicze postanowiły wykorzystać je do soków i deserów.
Dzieci pełne zainteresowania i ciekawości przystąpiły do pracy. Samodzielnie kroiły owoce, doprawiały sokiem z cytryny i miodem lub wrzucały do sokowirówki i sok gotowy.
Wszystkim dzieciom zarówno deserki, jak i wielobarwne i wielosmakowe soki bardzo smakowały, ponieważ samodzielnie je wykonały i co najważniejsze bez cukru i konserwantów.
Degustacja była udana, bezpieczeństwo zapewnione i dużo radości z wykonanej pracy.
O
Dzieci pełne zainteresowania i ciekawości przystąpiły do pracy. Samodzielnie kroiły owoce, doprawiały sokiem z cytryny i miodem lub wrzucały do sokowirówki i sok gotowy.
Wszystkim dzieciom zarówno deserki, jak i wielobarwne i wielosmakowe soki bardzo smakowały, ponieważ samodzielnie je wykonały i co najważniejsze bez cukru i konserwantów.
Degustacja była udana, bezpieczeństwo zapewnione i dużo radości z wykonanej pracy.
Opracowała: Małgorzata Nowaczyk